Image description

Peka (čripnja)

Posebnost hrane pripremljene pod pekom je u njezinoj dugoj pripremi. Hrana se unutar peke istovremeno lagano peče i krčka u svojim sokovima. U peki se tradicionalno
priprema meso ili riba te povrće. Zbog metalnog zvona prekrivenog žarom okus i arome bivaju intenzivnije, dok hrana postaje mekana, sočna i doslovno se topi u ustima. Opojan miris peke oživljava emocije i asocira nas na druženja provedena s dragim ljudima prilikom konzumacije ovog aromatičnog jela. Cijeli dojam zaokružuje domaći mekani pečeni kruh s hrskavom koricom.

Gradele

Gradele su tradicionalan način pripreme hrane na Jadranskoj obali. Gradele postavimo na žar i nakon što se dobro ugriju na njih položimo svježe meso, frišku ribu ili domaće povrće. Dok hrana lagano cvrči i dobiva zlaćanu hrskavu koricu, zrakom se šire divne note dima koje nikog ne ostavljaju ravnodušnim. Postupak pripreme je kratak i traje svega par minuta pa hrana zadržava svoju sočnost. U našem restoranu na gradelama volimo pripremati ribu jer je to najbolji način za naglašavanje njenog blagog i čistog okusa dok tekstura ostaje lagana i prozračna. Poslužujemo ju uz domaće maslinovo ulje i naš friško pečeni kruh.

Image description
Image description

Tartar

Tartar je jelo koje izgledom odiše jednostavnošću, a u svojoj suštini je kompleksno. Za pripremu ovog ukusnog hladnog predjela nužno je iskustvo jer osim dugog mariniranja mesa potreban je osjećaj balansa između čak 17 sastojaka koji čine ovo jelo. Mi smo ponosni što se tartar u našoj ponudi nalazi već 30 godina. Poslužujemo ga na toplom pečenom kruhu uz dodatak maslaca koji naglašava njegov delikatan okus. Užitak je zagarantiran. Naš tartar mogao bi postati Vaše omiljeno jelo!

Istarska supa

Istarska supa spada u tradicionalne specijalitete istarske kuhinje. Priprema se od davnina s jednostavnim namirnicama koje su karakteristične za istarsku kuhinju. U našem restoranu supu radimo s kvalitetnim crnim vinom, našim ekstra djevičanskim maslinovim uljem i domaćim prepečenim kruhom koji supi daje izuzetno aromatičan i skladan okus. Pripremljena kraj kamina i poslužena u bukaleti, glinenom vrču iz kojeg se u Istri pije vino, čini nezaboravan doživljaj koji priča priču o istarskom kraju i delicijama lokalne kuhinje.

Image description
q